Het vangen van kippen gebeurt meestal nog met de hand. Dit proces is arbeidsintensief en zwaar voor uw medewerkers, en gaat gepaard met hoge stress bij de kippen en onnodige beschadigingen tijdens het vangproces.

Door de kippen te vangen met een vangmachine en ze direct in een Peer System shuttle te plaatsen, worden de kippen op een vriendelijke manier, naast elkaar en steeds rechtop in de shuttle verzameld.

De Peer System vangmachine bestaat uit 3 roterende trommels die in tegengestelde richting draaien. De trommels zijn uitgerust met lange flexibele rubberen vingers. Nadat de kippen via de roterende trommels zijn opgepakt, worden ze met behulp van een transportband op het platform van de shuttle geplaatst.

De vangmachine heeft een groot bereik. Door een uitschuifbaar mechanisme kan in één keer een 20 meter brede stal leeg worden geladen.

De vangmachine werkt met een door radiofrequentie gestuurde afstandsbediening. Hiermee kan de operator de machine gemakkelijk in alle richtingen laten bewegen. De machine is voorzien van hydraulisch aangestuurde onderdelen en is daardoor zeer robuust en bedrijfszeker.

Foto’s

Folder