De trailers van Peer System zijn voorzien van tien beweegbare vloeren die worden volgeladen met kippen. De beweegbare vloeren hebben een dusdanige afstand tot elkaar dat kippen van 1,5 tot 3,5 kilo kunnen worden geladen. Hiermee wordt voldaan aan de huidige regelgeving.

Door het ingenieuze systeem gaat de overgang van shuttle naar trailer op een correcte en vloeiende manier. De kippen blijven rustig naast elkaar zitten en verwonden zich niet. De beweegbare vloeren worden door een afstandsbediening in de juiste volgorde aangestuurd.

Tijdens het transport blijven de kippen rustig zitten. Zelfs een onverwachte (nood)stop is door de unieke manier van laden geen probleem voor de dieren.

Elke trailer is voorzien van dichte zeilen en een mechanisch ventilatiesysteem. Hierdoor is er altijd frisse lucht in de trailer aanwezig. Ook tijdens transporten op extreem warme of koude dagen is de luchtkwaliteit (zowel temperatuur als luchtvochtigheid) goed. Door het ventilatiesysteem is het mogelijk om op extreem warme dagen de luchtsnelheid in de trailer te verhogen. Dit heeft een verkoelend effect op de dieren. Tijdens koude dagen kan de hoeveelheid en de richting van de ventilatie worden aangepast, zodat er geen schade ontstaat door te lang binnentredend koude buitenlucht.

Elke trailer is voorzien van een GPS-systeem, dat ervoor zorgt dat er bij temperatuuroverschrijdingen automatisch een waarschuwing wordt verzonden via een SMS bericht of e-mail. Oververhitting of onderkoeling van kippen tijdens transport wordt hierdoor tijdig gemeld en is voorgoed verleden tijd.

De trailers hebben een laadvermogen van 18.000 kilo en blijven met het totale gewicht van de trailer inclusief de truck onder de 40.000 kilo. Hiermee voldoet het aan verschillende landelijke regelgevingen. Door de innovatieve inrichting van de trailer wordt ook de wettelijke voorgeschreven 160cm² ruimte/kg kip bij maximale belading niet overschreden.

Foto’s

Folder