Peer System, een succes in Tsjechië

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
Je bekijkt nu Peer System, een succes in Tsjechië

Peer System BV heeft recent de opdracht aangenomen voor de levering van een compleet aanvoersysteem voor vleeskippen in de slachterij van Vodňanská Drůbež a.s. in de plaats Vodnany in Tsjechië. Vodňanská Drůbež a.s. is sinds 2011 de 4e slachterij in Tsjechië die overstapt op het automatisch vangen, vervoeren en het lossen van levende vleeskippen.

Hiervoor wordt het bestaande aanvoersysteem met kratten omgebouwd naar het veel diervriendelijkere, Peer System. Het is een blijk van erkenning voor Peer System BV dat het machinaal vangen in combinatie met het kratloos transporteren van vleeskippen, binnen een kort tijdsbestek in de belangrijkste slachterijen van Tsjechië wordt toegepast.

Het systeem dat bij Vodňanská Drůbež a.s. zal worden geïmplemteerd, bestaat uit 2 vangmachines, 4 shuttles, 9 opleggers, een dubbele losinstallatie en een wasinstallatie. Hiermee kan de slachterij dagelijks al haar kippen “just in time” aanleveren aan de slachterij. De kippen zullen in een betere conditie en met veel minder beschadigingen dan bij conventionele systemen, aankomen in de slachterij. De aanpassingen in de slachterij zijn minimaal. Bijkomend voordeel is dat via een transportband alleen de kippen de slachterij worden binnengebracht. Er wordt geen gebruik gemaakt van kratten of containers.

De toepassingen in Tsjechië bewijzen in de praktijk dat Peer System toepasbaar is bij alle typen stallen en slachterijen. Peer System krijgt hiermee steeds meer bekendheid in Europa en daarbuiten.

In Vodnany zijn inmiddels de eerste machines afgeleverd en zal de implementatie begin april opgestart worden.