Peer System, een succes in Tsjechië

Peer System BV heeft recent de opdracht aangenomen voor de levering van een compleet aanvoersysteem voor vleeskippen in de slachterij van Vodňanská Drůbež a.s. in de plaats Vodnany in Tsjechië. Vodňanská Drůbež a.s. is sinds 2011 de 4e slachterij in Tsjechië die overstapt op het automatisch vangen, vervoeren en het lossen van levende vleeskippen.

Hiervoor wordt het bestaande aanvoersysteem met kratten omgebouwd naar het veel diervriendelijkere, Peer System. Het is een blijk van erkenning voor Peer System BV dat het machinaal vangen in combinatie met het kratloos transporteren van vleeskippen, binnen een kort tijdsbestek in de belangrijkste slachterijen van Tsjechië wordt toegepast.

Het systeem dat bij Vodňanská Drůbež a.s. zal worden geïmplemteerd, bestaat uit 2 vangmachines, 4 shuttles, 9 opleggers, een dubbele losinstallatie en een wasinstallatie. Hiermee kan de slachterij dagelijks al haar kippen "just in time" aanleveren aan de slachterij. De kippen zullen in een betere conditie en met veel minder beschadigingen dan bij conventionele systemen, aankomen in de slachterij. De aanpassingen in de slachterij zijn minimaal. Bijkomend voordeel is dat via een transportband alleen de kippen de slachterij worden binnengebracht. Er wordt geen gebruik gemaakt van kratten of containers.bericht-levering-2016

De toepassingen in Tsjechië bewijzen in de praktijk dat Peer System toepasbaar is bij alle typen stallen en slachterijen. Peer System krijgt hiermee steeds meer bekendheid in Europa en daarbuiten.

In Vodnany zijn inmiddels de eerste machines afgeleverd en zal de implementatie begin april opgestart worden.

Folders

folderfold1catchfold2
fold4transfold5unload

Video

Video Peer System

Contact

Peer System B.V.    
't Hoogvelt 8 
5721 VW Asten 
T.(0031) 493 840 983
F.(0031) 493 697 475
M.(0031) 65234 7963


Klik hier om het contactformulier in te vullen